wat is/ wat komt

Roelie Kleine

Roelie Kleine

Roelie Kleine (Nijeveen, 1936) is autodidact, maar heeft haar hele leven getekend en geschilderd. Haar impressionistische werken in heldere kleuren zijn zeer gezocht. Een heel korte periode, vier weken, bestaat de mogelijkheid nog werk van haar te kopen tijdens een verkoopexpositie in Kunsthuis Secretarie van 13 januari tot en met 11 februari 2018. Naast de aangeboden schilderijen zijn ook werken van Roelie uit verschillende collecties in bruikleen te zien.

Hermien Keegstra

Hermien Keegstra

Hermiens verhalende fotografie

Een dramatisch ongeval in Ter Apel maakt op 8 juni 2016 een abrupt einde aan Hermiens leven, maar knakte ook een verdere mooie carrière in de fotografie. De expositie ‘HERMIEN’s verhalende fotografie’ is een unieke kans om haar werk nog één keer bij elkaar te zien.

 

Vanaf 18 februari 2018 heb je 6 weken de tijd om te genieten van de expositie ‘HERMIEN’s verhalende fotografie’. Het is een eenmalige kans om het werk van fotografe Hermien Keegstra bij elkaar te zien. In Kunsthuis Secretarie, Hoofdstraat 22, Meppel kun je tijdens de openingsuren ronddwalen in een wereld vol verhalen, vastgelegd in prachtige foto’s. Laat je raken, ontroeren en fascineren door de kracht van het beeld. 

Fotograferen is niet moeilijk, maar een mooie foto maken is een hele kunst. Een kunst die HERMIEN beheerst, iedere foto vertelt van zichzelf een verhaal. Een verhaal dat doet glimlachen of ontroeren, met een groot gevoel voor menselijkheid. Daarnaast heeft ze een enorme fascinatie voor het theatrale, het gekke en absurde.

De beelden worden in een aantal gevallen ondersteund met tekst. Vaak spreekt de originele titel al voor zich, soms wordt in een paar raak gekozen woorden het verhaal erachter duidelijk. De impact gaat hierdoor verder dan het beeld: je voorstellingsvermogen maakt overuren. Haar foto’s zijn niet alleen mooie plaatjes, maar ze communiceren daadwerkelijk met de toeschouwer.

HERMIEN's fotowerk vertelt ook veel over de maker ervan: een levendige geest met een ongebreidelde fantasie en creativiteit.

wat is geweest

Frans van der Veen

Frans van der Veen

Overzichtstentoonstelling van deze kunstenaar, die als geen ander zijn stempel drukte op het culturele leven van Meppel. Hij schilderde met de Meppeler kunstenaars, was als docent verbonden aan academie Minerva en schouwburgdirecteur in Meppel en Den Haag. Schilderijen en tekeningen zijn te zien van 14 oktober tot en met 7 januari.

Lees meer >>

Nieuwe publicatie Secretarie

Nieuwe publicatie Secretarie

Ter gelegenheid van de tentoonstelling 'Schouwend oog' verschijnt een uniek boek over het leven en werk van Frans van der Veen. Vanaf 15 oktober verkrijgbaar in Kunsthuis Secretarie en in de boekhandel.

Lees meer >>

Eric Claus en Henk Boerwinkel

Eric Claus en Henk Boerwinkel

Wat hebben beeldhouwer Eric Claus en poppenspeler Henk Boerwinkel nog meer met elkaar gemeen, dan dat hun werk gelijktijdig te zien is in Kunsthuis Secretarie?

Lees meer >>

Zomerconcerten in De Secretarie

Zomerconcerten in De Secretarie

Ook dit jaar organiseert Kunsthuis Secretarie i.s.m. Wim Stoppelenburg weer een serie prachtige concerten op de Meppeler donderdagen. Variërend van de Goldberg variaties van Bach tot werk van Benjamin Britten.  Donderdag 20 juli, 27 juli, 3 augustus, 10 augustus, 17 augustus en 24 augustus aanvang 16.30 uur. 

Lees meer >>

Marterhaar fijnschilders

Marterhaar fijnschilders

De kunst van het Noord-Nederlands realisme is het levensecht uitbeelden van de zichtbare werkelijkheid. Het is eveneens de kunst om niet toch even te voelen of het echt gewoon verf op doek is. Schilderijen van Albert Greving, Dina Belga, Daniel Douglas, Rein Pol, Piet Sebens, Janhendrik Dolsma, Gerrit de Vries, Henk Helmantel, Jaap Roose en Rob Møhlmann zijn van 25 maart tot en met 2 juli te zien in Meppel.

Lees meer >>

Opening 26 maart

Opening 26 maart

Op zondag 26 maart wordt de tentoonstelling ‘Marterhaar/fijnschilders’ Noord-Nederlands Realisme geopend om 16.00u. in de trouwzaal van Kunsthuis Secretarie.

Het openingswoord zal worden gedaan door voorzitter Mark Sluiter en Hilda Callenbach van GraphicKitchen zal de door haar gemaakte nieuwe website van de Secretarie demonstreren.
De deelnemende kunstenaars zijn ook aanwezig.

Lees meer >>

Rondlezing Rein Pol

Rondlezing Rein Pol

Op woensdagavond 17 mei gaf exposant Rein Pol een rondlezing langs het werk van zijn collega’s in Kunsthuis Secretarie. Deze docent van de Klassieke Academie in Groningen weet als geen ander het ambacht van het schilderen onder woorden te brengen. 

Lees meer >>

Natuurlijk

Natuurlijk

14 januari – 19 maart 2017
Jan van Rossum, Hugo Hol, Zhongnai

 

De natuur laat zich niet zomaar temmen. We zien ’s winters de verdorde planten en kale bomen het liefst bedekt onder een laag sneeuw. Jammer genoeg komt dat steeds minder vaak voor. In de Secretarie laten tijdens de expositie Natuurlijk de kunstenaars Hugo Hol, Jan van Rossum en Zhongnai in hun werk zien, dat er voor winterpret geen sneeuw noodzakelijk is.

Lees meer >>

Meppeler stad en streek schilders

Meppeler stad en streek schilders

4 juni t/m 4 september 2016

Klaas Smink, Albert Torie, Antony Keizer, Hugo van Schaik, Tinus Ponne, Stien Eelsingh, Aad Zwart, Piet Zwiers, Berend Arendshorst, André Idserda, Roel Wildeboer, Hendrik Broer, Roel Frankot

 

Bekijk het affiche

Love & marriage

Love & marriage

30 januari t/m 3 april 2016
Fotografie van Paul Breuker

 

Bekijk het affiche

Dubbel duo

Dubbel duo

12 december 2015 t.m 3 januari 2016

Sofie Hupkes, Lia van Rhijn, Reinder Homan, Han van Hagen

 

Bekijk het affiche

Presentatie Boek Hans Emmelkamp

Presentatie  Boek Hans Emmelkamp

Beeldend kunstenaar Hans Emmelkamp heeft in het verleden een aantal keren in Kunsthuis Secretarie geëxposeerd. Vanuit zijn persoonlijke betrokkenheid bij het expositiecentrum, wil hij de betekenis en het belang van Kunsthuis Secretarie graag onderstrepen door Mark Sluiter (voorzitter van bestuur) het 1e exemplaar van zijn boek Alle Dingen aan te bieden. Bij dit feestelijk gebeuren bent u van harte welkom. zaterdag 7 oktober 16.00 uur 

kunsthuis secretarie