wat is/ wat komt

Marterhaar fijnschilders

Marterhaar fijnschilders

De kunst van het Noord-Nederlands realisme is het levensecht uitbeelden van de zichtbare werkelijkheid. Het is eveneens de kunst om niet toch even te voelen of het echt gewoon verf op doek is. Schilderijen van Albert Greving, Dina Belga, Daniel Douglas, Rein Pol, Piet Sebens, Janhendrik Dolsma, Gerrit de Vries, Henk Helmantel, Jaap Roose en Rob Møhlmann zijn van 25 maart tot en met 2 juli te zien in Meppel.

Lees meer >>

Eric Claus

Eric Claus

Beeldhouwer Eric Claus wordt 80 jaar. Hij wordt geëerd met een duo expositie in Meppel en De Wijk met als thema ‘commedia dell’arte. Zijn grote ruimtelijke werken zijn vanaf mei te zien in Beeldenpark De Havixhorst in De Wijk. Vanaf 8 juli tot en met 8 oktober zijn in Kunsthuis Secretarie sculpturen, tekeningen en beroemde penningen van Eric Claus te zien. Ook poppenspeler en -maker Henk Boerwinkel wordt 80 jaar. Zijn karakters uit de commedia dell’arte zullen ook te zien zijn in Kunsthuis Secretarie.

Frans van der Veen

Frans van der Veen

Overzichtstentoonstelling van deze kunstenaar, die als geen ander zijn stempel drukte op het culturele leven van Meppel. Hij schilderde met de Meppeler kunstenaars, was als docent verbonden aan academie Minerva en schouwburgdirecteur is Meppel en Den Haag. Schilderijen en tekeningen zijn te zien van 14 oktober tot en met 17 januari.

wat is geweest

Natuurlijk

Natuurlijk

14 januari – 19 maart 2017
Jan van Rossum, Hugo Hol, Zhongnai

 

De natuur laat zich niet zomaar temmen. We zien ’s winters de verdorde planten en kale bomen het liefst bedekt onder een laag sneeuw. Jammer genoeg komt dat steeds minder vaak voor. In de Secretarie laten tijdens de expositie Natuurlijk de kunstenaars Hugo Hol, Jan van Rossum en Zhongnai in hun werk zien, dat er voor winterpret geen sneeuw noodzakelijk is.

Lees meer >>

Meppeler stad en streek schilders

Meppeler stad en streek schilders

4 juni t/m 4 september 2016

Klaas Smink, Albert Torie, Antony Keizer, Hugo van Schaik, Tinus Ponne, Stien Eelsingh, Aad Zwart, Piet Zwiers, Berend Arendshorst, André Idserda, Roel Wildeboer, Hendrik Broer, Roel Frankot

 

Bekijk het affiche

Love & marriage

Love & marriage

30 januari t/m 3 april 2016
Fotografie van Paul Breuker

 

Bekijk het affiche

Dubbel duo

Dubbel duo

12 december 2015 t.m 3 januari 2016

Sofie Hupkes, Lia van Rhijn, Reinder Homan, Han van Hagen

 

Bekijk het affiche

kunsthuis secretarie