Frans van der Veen

Frans van der Veen

Frans van der Veen (1935) heeft veel betekend voor het culturele leven van Meppel. Als tentoonstellingsmaker wist hij vanaf midden jaren zestig met minimale middelen exposities te realiseren die niet zouden misstaan bij de musea in de Randstad. Met flair en bluf bracht hij Picasso naar Meppel, wist hij topstukken van Chabot en Mankes binnen te halen en organiseerde beeldhouwtentoonstellingen van hoog niveau. Van der Veen was ook actief als kunstrecensent, kunstschilder en docent aan Academie Minerva. Hij speelde decennia lang een belangrijke rol in het Drentse culturele landschap.  In 1971 werd Van der Veen benoemd als directeur van schouwburg Ogterop in Meppel om uiteindelijk in 1987 in dezelfde hoedanigheid zijn carrière af te sluiten bij de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Maar Van der Veen bleef toch vooral in hart en ziel kunstschilder; door de jaren heen ontwikkelde hij een breed oeuvre, uiteenlopend van snelle Rembrandtieke impressies tot doorleefde abstracte werken. Een retrospective van zijn werk is vanaf 14 oktober te zien in Kunsthuis Secretarie. 

             

Bij deze tentoonstelling verschijnt een unieke publicatie die naast een uitvoerige terugblik op zijn leven ook een prachtig overzicht geeft van zijn veelzijdige werk.

 

 

 

 

 

 Frans van der Veen in de pers

Frans van der Veen in de pers

Lees de recensie van onze laatste tentoonstelling

 Nieuwe publicatie Secretarie

Nieuwe publicatie Secretarie

Bij de overzichtstentoonstelling van Frans van der Veen ‘Schouwend oog’ verschijnt een uniek boek dat een overzicht geeft van zijn bijzondere en veelzijdige leven en werk. Het 136 pagina’s tellende gebonden hardcover­boek is een uitgave van GaCreatief en Kunsthuis Secretarie in Meppel. Prijs €24,95

 

 

 

 

 

 kunsthuis secretarie