Vacatures

- nieuwe secretaris

- gastvrouw / gastheer

Vacatures

 Bestuur zoekt nieuwe secretaris

 

Binnen het bestuur van Kunsthuis Secretarie is de rol van secretaris nog vacant.
We zoeken daarvoor kandidaten die deze rol goed kunnen invullen.

 

De secretaris m/v is iemand die de correspondentie verzorgt, het archief beheert, penvoerder is bij het ontwikkelen van plannen, vergaderingen organiseert en notuleert enz. Kandidaten hebben de ambitie om deze belangrijke rol met enthousiasme in te vullen en dat op een eigentijdse manier, uiteraard met gebruik van digitale hulpmiddelen. De secretaris die wij zoeken is een kunstminnende teamspeler, die beschikt over voldoende tijd en energie en die graag samenwerkt met de medebestuursleden aan de verdere ontwikkeling van de Secretarie. Belangrijk element daarin is de aanstaande transitie van kunsthuis naar geregistreerd museum: Stedelijk Museum Meppel. 

 

Bent of kent u iemand die deze rol zou kunnen invullen? Zo ja horen we dat graag van u. Mogelijke geïnteresseerden kunnen natuurlijk altijd contact opnemen met één van de bestuursleden.

 


Word jij het visitekaartje van ons museum?

Kunsthuis Secretarie zoekt enthousiaste gastvrouwen en gastheren

 

Wat ga je bij ons doen?

Bezoekers komen naar ons museum voor bezienswaardige exposities van kunstenaars van naam. Je ontvangt onze bezoekers hartelijk en informeert hen over ons museum en onze expositie(s). Daarbij verzorg je de kaart- en winkelverkoop en beheer je de museumkassa. Daarnaast loop je rond als suppoost. Bij openingen van exposities en bij lezingen of concerten verricht je eenvoudige catering- en lichte opruim en -afwaswerkzaamheden.

 

Wat vragen wij van jou?

Een proactieve en dienstverlenende werkhouding en representatieve uitstraling. Communicatieve en sociale vaardigheid, verantwoordelijkheidsgevoel, actieve betrokkenheid en de bereidheid om deel te nemen aan instructie en scholingsprogramma’s. Plus kennis van en belangstelling voor Meppel, kunst en cultuur en een fysiek goede conditie.

 

Je bent structureel minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar en werkt altijd samen met één andere vrijwilliger. Verder verricht je in overleg ondersteunende werkzaamheden voor het museum of voor de andere (vrijwillige) medewerkers.

 

Wat bieden wij jou?

Een vrijwilligersovereenkomst. Afwisselend werk in een boeiende omgeving met leuke en enthousiaste collega’s en bezoekers. Tevens krijg je korting op in ons museum gekochte kunst en een museumpas waarmee je 50 musea in Drenthe gratis kan bezoeken.

 

Wil jij onze nieuwe collega worden?  

Mail dan een beknopte omschrijving van jezelf, inclusief je persoonlijke gegevens en motivatie aan info@kunsthuissecretarie.nl ter attentie van Gerda Elsenaar.

 

Over Kunsthuis Secretarie

Kunsthuis Secretarie is gehuisvest in het voormalige gemeentehuis van Meppel aan de Hoofdstraat 22. Het pand is in 1826 in neoclassicistische stijl gebouwd en in 1910 aangepast en uitgebreid. Sinds 4 maart 1996 organiseren en exposeren wij wisselende tentoonstellingen van beeldende kunst in allerlei vormen. Vanaf 4 maart 2021 noemen wij ons ‘Stedelijk Museum Meppel’ en presenteren wij naast wisselende tentoonstellingen ook een vaste collectie kunstwerken, met name van de Staphorster schilderes ‘Stien Eelsingh’.                                       

 

kunsthuis secretarie