wat is geweest

Alzheimer in beeld

Alzheimer in beeld

Hendrik Elings, Gerda Maas en pinhole-foto’s van Baukje Venema. De expositie ‘Alzheimer in beeld’ is te zien van 2 november tot en met 2 februari 2020.

Lees meer >>

Jan Jans en Jan Kruis

Jan Jans en Jan Kruis

T/m 27 oktober is in Kunsthuis Secretarie een grote overzichtstentoonstelling te zien van het werk van de in 2017 overleden striptekenaar Jan Kruis

 

Lees meer >>

ONS GELUK vanaf 27 april

ONS GELUK vanaf 27 april

Pas afgestudeerde kunstenaars laten in deze tentoonstelling hun visie los op de idealen in de nieuwe wereld. De zoektocht naar geluk wordt op een originele of zelfs hilarische manier neergezet.

Lees meer >>

COLLAGES

COLLAGES

14 april tm 8 juli is een schitterende tentoonstelling te zien met als thema COLLAGES die door onze gastcurator Hans Emmelkamp is samengesteld. 

Lees meer >>

Hermien Keegstra

Hermien Keegstra

Hermiens verhalende fotografie

Een dramatisch ongeval in Ter Apel maakt op 8 juni 2016 een abrupt einde aan Hermiens leven, maar knakte ook een verdere mooie carrière in de fotografie. De expositie ‘HERMIEN’s verhalende fotografie’ is een unieke kans om haar werk nog één keer bij elkaar te zien.

 

 
Lees meer >>

Roelie Kleine

Roelie Kleine

Roelie Kleine (Nijeveen, 1936) is autodidact, maar heeft haar hele leven getekend en geschilderd. Haar impressionistische werken in heldere kleuren zijn zeer gezocht. Een heel korte periode, vier weken, bestaat de mogelijkheid nog werk van haar te kopen tijdens een verkoopexpositie in Kunsthuis Secretarie van 13 januari tot en met 11 februari 2018. Naast de aangeboden schilderijen zijn ook werken van Roelie uit verschillende collecties in bruikleen te zien.

Frans van der Veen

Frans van der Veen

Overzichtstentoonstelling van deze kunstenaar, die als geen ander zijn stempel drukte op het culturele leven van Meppel. Hij schilderde met de Meppeler kunstenaars, was als docent verbonden aan academie Minerva en schouwburgdirecteur in Meppel en Den Haag. Schilderijen en tekeningen zijn te zien van 14 oktober tot en met 7 januari.

Lees meer >>

Eric Claus en Henk Boerwinkel

Eric Claus en Henk Boerwinkel

Wat hebben beeldhouwer Eric Claus en poppenspeler Henk Boerwinkel nog meer met elkaar gemeen, dan dat hun werk gelijktijdig te zien is in Kunsthuis Secretarie?

Lees meer >>

Zomerconcerten in De Secretarie

Zomerconcerten in De Secretarie

Ook dit jaar organiseert Kunsthuis Secretarie i.s.m. Wim Stoppelenburg weer een serie prachtige concerten op de Meppeler donderdagen. Variërend van de Goldberg variaties van Bach tot werk van Benjamin Britten.  Donderdag 20 juli, 27 juli, 3 augustus, 10 augustus, 17 augustus en 24 augustus aanvang 16.30 uur. 

Lees meer >>

Marterhaar fijnschilders

Marterhaar fijnschilders

De kunst van het Noord-Nederlands realisme is het levensecht uitbeelden van de zichtbare werkelijkheid. Het is eveneens de kunst om niet toch even te voelen of het echt gewoon verf op doek is. Schilderijen van Albert Greving, Dina Belga, Daniel Douglas, Rein Pol, Piet Sebens, Janhendrik Dolsma, Gerrit de Vries, Henk Helmantel, Jaap Roose en Rob Møhlmann zijn van 25 maart tot en met 2 juli te zien in Meppel.

Lees meer >>

Opening 26 maart

Opening 26 maart

Op zondag 26 maart wordt de tentoonstelling ‘Marterhaar/fijnschilders’ Noord-Nederlands Realisme geopend om 16.00u. in de trouwzaal van Kunsthuis Secretarie.

Het openingswoord zal worden gedaan door voorzitter Mark Sluiter en Hilda Callenbach van GraphicKitchen zal de door haar gemaakte nieuwe website van de Secretarie demonstreren.
De deelnemende kunstenaars zijn ook aanwezig.

Lees meer >>

Natuurlijk

Natuurlijk

14 januari – 19 maart 2017
Jan van Rossum, Hugo Hol, Zhongnai

 

De natuur laat zich niet zomaar temmen. We zien ’s winters de verdorde planten en kale bomen het liefst bedekt onder een laag sneeuw. Jammer genoeg komt dat steeds minder vaak voor. In de Secretarie laten tijdens de expositie Natuurlijk de kunstenaars Hugo Hol, Jan van Rossum en Zhongnai in hun werk zien, dat er voor winterpret geen sneeuw noodzakelijk is.

Lees meer >>

Meppeler stad en streek schilders

Meppeler stad en streek schilders

4 juni t/m 4 september 2016

Klaas Smink, Albert Torie, Antony Keizer, Hugo van Schaik, Tinus Ponne, Stien Eelsingh, Aad Zwart, Piet Zwiers, Berend Arendshorst, André Idserda, Roel Wildeboer, Hendrik Broer, Roel Frankot

 

Bekijk het affiche

Love & marriage

Love & marriage

30 januari t/m 3 april 2016
Fotografie van Paul Breuker

 

Bekijk het affiche

Tentoonstelling: Hout moet

Tentoonstelling: Hout moet

Ondanks corona nog te zien tot 12 december

HOLT, de vereniging der noordelijke hoogdrukkers, bestaat uit 22 kunstenaars uit de drie noordelijke provincies. De vereniging is in 1998 ontstaan vanuit een groep grafici die aan de academie voor beeldende kunsten Minerva in Groningen zijn opgeleid. Inmiddels hebben zich andere hoogdrukkers bij hen aangesloten. De kunstenaars maken prenten (grafiek) door middel van ambachtelijke hoogdruktechnieken, zoals houtsnede, linosnede en gravure. De individuele stijlen en werkwijzen lopen erg uiteen: zowel abstract als figuratief, zwart-wit of kleurig, grof of juist heel fijn gesneden.

Deelnemende kunstenaars

Deelnemende kunstenaars

De deelnemende kunstenaars aan de tentoonstelling in Kunsthuis Secretarie zijn Anja Knoopers, Anne Brouwer, Antje Veldstra, Bert Heemstede, Eline Brontsema, Elise Madderom, Hélène Smit, Jan-Erik Wedholm, Marjolein Terwindt-Wetterauw, Rineke Hollemans, Rita Lentz, Sietske Bosma, Tim Blaauw, Tineke van den Berg en Willy van der Duyn.

 

 

 

Wegens corona zijn wij gesloten tot 19 januari 2021

Wegens corona zijn wij gesloten tot 19 januari 2021

Vanwege het corona-virus zijn wij verplicht gesloten tot 19 januari 2021. Dat betekent dat de geplande Triform expositie vooralsnog is afgelast. Afhankelijk van de ontwikkelingen de komende weken bekijken wij of deze expositie na 19 januari alsnog doorgaat. Wij houde u op de hoogte via deze website en onze social media kanalen. 

 

Heeft u belangstelling om ons na 19 januari te bezoeken? Stuur ons een mail met uw naam en wij nemen contact met u op. Mail naar info@kunsthuissecretarie.nl

 

TILT

TILT

NOG TM 21 APRIL 2019

De ruimte van Kunsthuis Secretarie als canvas voor Betty Simonides, Gejan Stol en Joop Striker. Naast de diversiteit van hun eigen werk onderling, de contrasten en al dan niet logische verbindingen, bestaan sommige objecten uit dagelijkse gebruiksvoorwerpen die ontdaan zijn van hun gebruiksfunctie.

Lees meer >>

ARTXPRZ t/m 13 januari 2019

ARTXPRZ t/m 13 januari 2019

Vanaf de start in het Fries Museum in 2015 reist een expositie met (wisselend) werk van tien beeldend kunstenaars onder de naam ARTXPRZ langs verschillende locaties. Naast verkooptentoonstellingen heeft ARTXPRZ tot doel om kunst van Friese bodem onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Met name buiten de provincie. Hiermee draagt ARTXPRZ bij aan de doelstellingen van het cultureel evenement Leeuwarden-Fryslân-2018.
 

Lees meer >>

KOMAF

KOMAF

In Kunsthuis Secretarie in Meppel is van zaterdag 11 augustus tot en met zondag 14 oktober de expositie KOMAF’’ van Drents Portret te zien. De expositie is een mozaïek van portretten en verhalen van hedendaagse Drenten. Het resultaat van een zoektocht van de 9 kunstenaars van Drents Portret. Drenten blijken overal vandaan te komen, je kunt afstammeling zijn van een Hunebedbouwer, Friezen, Saksen, Kolonisten, Paupers of Hugenoten. Maar ook nieuwe Drenten als Molukkers en arbeidsmigranten.

Lees meer >>

50 jaar Kameleon

50 jaar Kameleon

Van 14 juli t/m 5 augustus exposeert Schildersvereniging De Kameleon in de Secretarie. Schildersvereniging De Kameleon is 50 jaar geleden in een huiskamer ontstaan. Meppeler amateurs gingen samen schilderen om hun hobby naar een hoger plan te tillen. Door wederzijdse steun en opbouwende kritiek inspireerde men elkaar. De Kameleon bestaat op dit moment uit 25 deelnemers; zij schilderen op dinsdagavond of donderdagochtend in de Plataan in Meppel.

Lees meer >>

CONCERTEN IN DE SECRETARIE

CONCERTEN IN DE SECRETARIE

Ook dit jaar organiseert Wim Stoppelenburg 6 prachtige concerten in het kader van de Meppeler donderdag

Lees meer >>
kunsthuis secretarie